ГоловнаНовини

28 вересня 2016

Участь вчених НААН в Міжнародній науково-практичній конференціїв Республіці Казахстан «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва кукурудзи»

 Вчені Інституту зернових культур НААН з 20 по 22 вересня 2016 рокувідвідали Республіку Казахстан з метою відновлення науково-виробничої співпраці. В рамках візиту вони прийняли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку виробництва кукурудзи», яка проходила на базі провідного господарства з виробництва зерна кукурудзи ТОО «Нур-Агро». Організація конференції була покладена на Казахський національний аграрний університет спільно з адміністрацією Енбекшиказахського району Алматинської області за участю селекційно-насінницької компанії Казахстану ТОО «Будан» та ТОО «Нур-Агро». Захід відвідали спеціалісти з РФ, Угорщини, України, вчені Казахстану, місцеві сільськогосподарські виробники, представники компаній з виробництва пестицидів, добрив та біопрепаратів.

www.kaznau.kz/page/news/

В пленарній частині виступив Черенков А.В. з докладом «Інновації Інституту зернових культур в реалізації програми виробництва зерна в історичному аспекті». В дискусійній частині заходу Черчель В.Ю. представив основні досягнення Інституту зернових культур в сучасній селекції сільськогосподарських рослин та висвітлив проблеми впровадження їх у виробництво із демонстрацією 16 гібридів кукурудзи в польових умовах. В межах програми конференції делегати відвідали виробничі поля ТОО «Нур-Агро», кукурудзо-калібрований завод ТОО «Будан» та учбово-дослідне господарство «Саймасай» Казахського національного аграрного університету.

В підведенні підсумків міжнародної конференції зосереджена увага на необхідність відновлення співпраці з українськими вченими в області селекції, насінництва та технологій вирощування зернових культур. Виробничі випробування гібридів кукурудзи ДН Пивиха, Оржиця 237 МВ та Моніка 350 МВ у 2016 р. на полях господарств півночі та півдня країни виявили добрі результати за врожайністю зерна та силосної маси, що вказує на пристосованість цих форм до різноманітних умов Республіки Казахстан. В подальшому пропонується більше впроваджувати селекційні доробки України в сільськогосподарське виробництво Казахстану.

Повернутися до списку