ГоловнаНовини

15 грудня 2016

Cпівробітництво з Хейлунцзянською академієюсільськогосподарських наук (м. Харбін, Китайська Народна Республіка)

 1 – 12 листопада 2016 року співробітники Державної установи Інститут зернових культур НААН д. б. н., проф. Т. М.Сатарова, завідувач лабораторії біотехнології, фізіології та методів селекції, к. с.-г. н. В. В.Борисова та Ю. О.Гончаров, наукові співробітники лабораторії біотехнології, фізіології та методів селекції проводили дослідження з молекулярної біотехнології в селекції рослин за темою «Молекулярно-генетичні маркери господарсько-цінних ознак у кукурудзи» в лабораторії біотехнології Науково-дослідного інституту селекції зернових культур Хейлунцзянської академії сільськогосподарських наук (м. Харбін, Китайська Народна Республіка).

В результаті спільних досліджень було ідентифіковано стан функціональних маркерів генів, пов’язаних з біосинтезом каротиноїдів у вітчизняних зразках кукурудзи, визначено вміст каротиноїдів в зерні перспективних ліній кукурудзи з використанням сучасних хроматографічних методів. Співробітники Інституту зернових культур НААН ознайомились з оснащенням та організацією роботи лабораторії біотехнології Інституту селекції зернових культур та Центру інспекції та тестування якості зерна та продуктів його переробки Міністерства сільського господарства КНР.

Дослідження проведені в рамках Договору про співробітництво від 17.12.2012 року між Хейлунцзянською академією сільськогосподарських наук (Китайська Народна Республіка) та Інститутом зернових культур Національноїакадемії аграрних наук України.

Повернутися до списку