ГоловнаНовини

27 червня 2017

«День поля» та науково-практичний семінар на базі Розівської дослідної станції ДУ ІЗК НААН

 22 червня 2017 року на базі Розівської дослідної станції ДУ ІЗК НААН відбувся «День поля» та науково-практичний семінар присвячений питанням вирощування озимих та ярих зернобобових культур вітчизняної селекції.

Організацію та проведення семінару забезпечили спеціалісти та науковці Розівської дослідної станції разом з партнерами – ТОВ «Агрохімсервіс» і компанія «Байєр».

У семінарі брали участь спеціалісти господарств Запорізької, Донецької і Дніпропетровської областей (понад 180 присутніх). Після відкриття «Дня поля» учасники ознайомилися з полігонами Розівської дослідної станції ДУ ІЗК НААН, на яких були представлені сорти пшениці озимої твердої та м’якої, ячменю озимого та ярого, гороху (селекції Селекційно-генетичного інституту НЦНС НААН м. Одеса, Інституту рослинництва ім. В.Я.Юр’єва НААН, Миронівського Інституту пшениці ім. В.М.Ремесло НААН, Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції НААН).

Під час семінару піднімались найбільш актуальні питання – необхідність дотримання сівозмін, чергування культур, питання сортової придатності та адаптивності культур при вирощуванні у зоні ризикованого землеробства; впровадження у виробництво перспективних сортів та гібридів з огляду на зміну клімату на планеті.

Спеціалісти фірми Байєр презентували новітні технології захисту рослин від бур’янів, хвороб та шкідників.

Після ознайомлення з полігонами учасниками семінару були оглянуті насінневі посіви озимих та ярих культур Розівської дослідної станції НААН, а саме сорти озимої пшениці Пилипівка, Бунчук, Віген, Ветеран, Нива одеська, Подолянка, Бурштин та інші.

Особливу зацікавленість у відвідувачів викликали насінневі посіви льону сорту «Дебют» селекції Інституту олійних культур НААН м. Запоріжжя.

Також були представленні ділянки наукових сівозмін на яких вивчаються: основний обробіток ґрунту, попередники, строки посіву, адаптивність до місцевості, терміни та дози внесення мінеральних добрив та підкормок; ведуться морфологічні та агрохімічні спостереження, екологічне сортовивчення ліній та гібридів кукурудзи Інституту зернових культур НААН.

Під час семінару та дружнього обіду учасники обмінялись досвідом практичної роботи та отриманими враженнями.

Повернутися до списку