ГоловнаНовини

16 листопада 2018

13 ЛИСТОПАДА В ДУ ІЗК НААН ПРОВЕДЕНО ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНО-МЕТОДИЧНОЇ РАДИ

На заході був присутній заступник директора з наукової роботи ДУ Інститут зернових культур НААН, Гирка А. Д. Як колишній абітурієнт, аспірант, здобувач наукових ступенів та вчених звань, які отримав за час перебування у ДУ Інститут зернових культур НААН, науковець ознайомив майбутніх студентів та їх батьків з історією та сьогоденням унікальної наукової установи, окреслив перспективи розвитку та підтвердив прагнення керівництва продовжувати інноваційний курс розвитку Інституту.

Згідно з регламенту виконання ПНД у ДУ ІЗК НААН 13 листопада проведено засідання координаційно-методичної ради науково-методичного центру з проблем зернового господарства та землеробства зони Степу.

Пленарну частину заходу відкрив Гирка Анатолій Дмитрович заступник директора з наукової роботи, доктор с-г наук. З доповідями виступили доктори наук Кирпа Микола Якович «Сучасна політика нормативно-технічного регулювання ринку зерна в Україні та її гармонізація з міжнародними правилами» та Шевченко Михайло Семенович «Актуальні проблеми підвищення ефективності наукових розробок у процесі технобіогенної трансформації землеробства».

Секційні засідання розпочались о 10 годині за ПНД 14 «Технологія вирощування зернових культур. Селекція кукурудзи і сорго» та за ПНД 02 «Новітні системи землеробства і землекористування», де були заслухані звіти установ про виконання завдань другого рівня програм наукових досліджень за 2018 рік. У засіданні прийняли участь представники 20 установ Національної академії аграрних наук із різних регіонів України. У підведені підсумків роботи координаційної ради відмітили значний обсяг виконаних робіт, їх важливість для розвитку аграрної сфери країни та моніторингу екологічного стану природніх ресурсів, що дозволяє спрямовувати аграрну діяльність у напрямку ресурсозбереження і органичності отримуваної продукції.

Повернутися до списку