ГоловнаНовини

30 серпня 2021

ІНФОРМАЦІЯ

Делегація науковців ДУ ІЗК НААН, 27-28 серпня, відвідала захід «Виноградний калейдоскоп 2021», що був організований ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова». У рамках заходу вчені прийняли участь у засіданні круглого столу із залученням спеціалістів з інших країн. На засіданні підіймались різні актуальні питання виноградарства: акцизний збір, сертифікація, реєстрація насаджень, реєстрація сортів, проблеми перевиробництва і попиту продукції, тощо.

Також проведено виставку-конкурс, в якій взяли участь державні підприємства, фермери, приватні підприємці, селекціонери-аматори, професіонали і любителі виноградної лози України та країн ближнього зарубіжжя та представили найкращі грона столового винограду та свої вина.

В ході конкурсу професійною дегустаційною комісією проведено оцінювання смакових якостей і товарний вигляд представленого столового винограду за наступними номінаціями: «Краще гроно серед білоягідних форм»; «Краще гроно серед темноягідних форм»; «Краще гроно серед рожевоягідних форм»; «Найбільше гроно»; «Найсмачніше гроно»; «Краща безнасіннєва форма»; «Краща форма 2021 року».

Захід відвідали представники НААН, адміністрація області та селища. Завдяки організації конкурсних і демонстраційних показів вітчизняний науковий продукт розширює власний ринок, дієво впливає на формування асортименту продуктів, підвищує культуру споживання. Дякуємо організаторам за добре проведений захід та бажаємо наступних наукових та виробничих успів.

Повернутися до списку