ГоловнаНовини

28 січня 2022

ІНФОРМАЦІЯ

За даними регіонального ЦГМ в другій декаді січня на Дніпропетровщині спостерігалась нестійка за температурним режимом з частими опадами, ожеледицею, туманами та місцями хуртовинами, погода. Середньодобові температури повітря на початку та наприкінці декади були нижчі за норму на 3–8 °С і становили 6–11 °С морозу, в середині декади вони на 1–5 °С перевищували норму і складали від -2 до +2 °С.

Опади спостерігались майже щодня у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Кількість їх на переважній території області склала 1–13 мм або 10–112 % декадної норми.

Впродовж більшої частини третьої декади січня спостерігалась порівняно холодна, з незначними опадами, погода. Середньодобові температури повітря були нижчі за норму на 0,6–3,1 °С і становили -5,0 – -7,5 °С. В окремі дні максимальна температура повітря підвищувалась до -0,6 °С, а мінімальна (в нічний час) знижувалася до -14 °С.

Опади спостерігались у вигляді снігу, кількість їх на переважній території області склала 5–8 мм або 22–36 % декадної норми. Середня відносна вологість повітря виявилась високою і становила 78–86 %.

Упродовж поточної декади на полях утримувався сніговий покрив висотою 6–12 см. Глибина промерзання ґрунту – 18–34 см.

Впродовж декади озимі культури знаходилися в стані зимового спокою, агрометеорологічні умови протягом звітного періоду були задовільними. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння пшениці озимої (3,0 см) під час найбільшого похолодання не була нижчою за -5,4 °С, тоді як розрахункова критична температура вимерзання рослин становила близько -15,0 °С.

Повернутися до списку