ГоловнаНовини

29 листопада 2022

в аспірантурі ДУ ІЗК НААН продовжується освітній процес підготовки здобувачів ступеня доктора філософії 2022 року вступу.

 Незважаючи на перебої електропостачання в умовах воєнного стану, в аспірантурі ДУ ІЗК НААН продовжується освітній процес підготовки здобувачів ступеня доктора філософії 2022 року вступу. Сьогодні в аспірантурі ДУ ІЗК НААН завершено теоретичний курс вибіркової навчальної дисципліни «АДАПТИВНЕ ЗЕМЛЕРОБСТВО В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ АГРОСИСТЕМ». Викладач – доктор сільськогосподарських наук, професор ШЕВЧЕНКО Михайло Семенович презентував наступні теми: «Комплексні заходи захисту ґрунтів від ерозії та методи рекультивації порушених і деградованих земель», «Системи землеробства – основа за відновлення родючості ґрунтів і підвищення продуктивності сільськогосподарських культур» та «Основи органічного землеробства з елементами відновлення родючості та кругообігу органічних ресурсів».
У дискусії обговорено питання пріоритетів дисертаційних досліджень аспірантки відділу землеробства БОНДАРЕНКО Оксани.
На завершення курсу вибіркової навчальної дисципліни «АГРОЕКОЛОГІЧНІ ЗАХОДИ ВИРОЩУВАННЯ ЗЕРНОВИХ КОЛОСОВИХ КУЛЬТУР» кандидат сільськогосподарських наук БОЧЕВАР Ольга Володимирівна представила здобувачам матеріал дисципліни за темами «Агроекологічні заходи вирощування ярих зернових колосових культур» та «Особливості захисту посівів зернових колосових культур від хвороб, шкідників та бур’янів, як необхідного елементу технології вирощування». Під час заняття було обговорено питання визначення структури урожаю зернових колосових культур, терміни та способи сівби-збирання. Освоєно методи статистичного аналізу отриманих результатів досліджень.
Бажаємо успіхів здобувачам у подоланні чергового випробування та високих результатів на заліках з зазначених навчальних дисциплін!
Ознайомитися з новинами та інформацією щодо провадження освітньої діяльності на третьому освітньо-науковому рівні вищої освіти (доктор філософії) зі спеціальності 201 – Агрономія можна на сайті інституту в розділі «Освітній процес» https://www.institut-zerna.com/education/index.htm

 

Повернутися до списку